På barnets villkor


Fotografering på barnets villkor är det sätt som vi vill jobba på för då vet vi att vi får nöjda och glada barn efteråt. De övningar vi gör är de som ni framför allt tränat på tidigare. Under en normal fotografering gör vi ca 5 dyk som kan vara följande: dyk mellan instruktör och förälder, dyk från matta eller kant, kramdyk och ryggsäcksdyk (varierar beroende vilka kurser barnen har gått). Det är inget av dessa dyk som gör att vi kan garantera ett kort framifrån på barnet. När barnet t.ex hoppar i från kanten så simmar de ofta mot föräldrarna som står bredvid. Vid dyk mellan två vuxna så är det en vuxen kropp i vägen för det perfekta fotograferingsplatsen.

Våra bilder blir därför ofta barnen snett från sidan och det är inte ovanligt att en kroppsdel kommer med från en vuxen. Vi tycker att dessa bilder är jättefina. En bild med en mötande hand, ansikte eller mer från en vuxen berättar mycket om babysim. Bilden visar vilken frihet barnet känner i dyket och sedan tryggheten i att möta sin förälder.

Vi kan ta 3-10 bilder under en dyksekvens beroende på hur långt dyket blir. Ibland blir 5 bilder bra ibland blir ingen bilder bra. Detta kan bero på att barnet t.ex. vänder huvudet åt motsatt håll. Om vi märker att allt fungerar bra så hjälper vi till med lite andra dyk som man kan göra för att få bilder på barnet framifrån. Detta är inget som vi rekommenderar till alla utan det bestäms först under fotograferingen.

Om ni har frågor om fotograferingen får ni gärna ringa eller maila oss innan ni ska fotograferas. När vi fotograferar har vi inte samma tid att kunna prata.

Nedan ser ni Natalie och det är så glada vi vill att alla barn ska vara när det blir fotograferade. Glada barn är nöjda barn.

Varmt välkomna!