Familjedyk/kramdyk


Kramdyk kallar vi den bild när ni går ner tillsammans med barnet. Detta är ett påtvingat dyk och om ni vill göra detta dyk måste ni vara tydliga med dykkommando till ert barn så att barnet är redo. När man gjort dykkommandot så går man rakt ner och sätter sig på knä, huk eller rumpa. Tänk på att dyket inte ska vara längre än ett normalt dyk.
Det svåra med detta dyk är:

Att vara samspelta: Den som håller i barnet är den som säger dykkommandot och startar dyket. Övriga på bilden ska hålla i den som håller barnet för att få en bild där ni är nära varandra. Annars är det lätt att ni är för långt ifrån varandra både uppåt, framåt och åt sidan.

Att se avslappnad ut: Vi har fått oss många härliga skratt när vi gör ordning dessa bilder. Om du inte brukar titta under vattnet så kommer det förmodligen inte att se avslappnat ut. Det du kan göra är att antingen ha simglasögon på dig eller titta mot ditt barn så att vi fotograferar dig i profil. Tänk också på att inte blåsa ut bubblor och att inte blåsa upp dina kinder.

Barnet vänder sig om: För att barnet inte ska vända sig om kan du ha en stödjande hand i nacken. Du ska inte hålla fast huvudet utan bara hålla din hand vid huvudet/nacken. Ett annat alternativ är att ha barnet framför dig och ha era kinder mot varandra.