Dyk från kant


Dyk kan antingen göras från matta eller kant. Precis som vid ett vanligt kurstillfälle gäller det att hålla koll på att barnet inte ramlar baklänges eller kryper iväg.
Du som vuxen ska tänka på att du inte står rakt framför ditt barn för då får inte Klas plats att ta kort. Om du står vid sidan av och håller barnet i ena handen så blir det oftast en fin vinkel.
Om ditt barn inte tycker om denna övning är det onödigt att lägga tid på den eftersom varje fotografering har en tidsbegränsning.

Nedan ser ni hur ett ”lyckat” dyk från kant kan bli. Alla fyra bilder är från samma dyksekvens med vår dotter Nellie 10 mån. Observera att min vänster hand inte möter Nellie förrän sista bilden.
Vi vill också göra er medvetna att Nellie är dotter till en fotograf och en babysiminstruktör. Detta är alltså inte hennes första fotografering utan det har krävts flera fotograferingstillfällen för att få oss så samspelta. Det handlar oftare om hur ni som föräldrar beter er än barnen. Om ni möter med vänster handen direkt kommer ni att skymma ansiktet på barnet.

På sista bilden ser ni hur det kan bli om barnet vänder sig mot er med en gång och om föräldern möter för snabbt. Genom att klicka på varje bild ser ni dem i rätt storlek.