Olika övningar


För att få den perfekta undervattensbilden krävs det oftast ett antal försök. Många av de bilder som vi visar på vår hemsida är inte tagna på första försöket. Tänk dig själv första gången du fotograferade ditt barn hur blev den bilden? Efter ett  tag lär sig barnet var kameran är och modellerar som en riktig fotomodell varje gång du plockar fram kameran. När vi fotograferar under vattnet är det lite som att börja om från början igen. Vet du t.ex själv vilket håll ditt barn tittar åt när barnet dyker. Hur ser du själv ut under  vattnet. Många föräldrar blir förvånade över sina ansträngda miner, hur ni blåser ut luften och hur barnets mun ser ut under vattnet.

För oss är det viktigt att fotograferingen sker på barnets villkor. När barnen är små kan de inte alltid kommunicera ett ja eller nej därför gör vi bara de övningar som de är vana vid från sin kurs. Om allt går bra kan vi göra andra övningar också. När barnet blir äldre kan vi berätta för barnet vad vi har tänkt att göra. Barnet kan då själv säga ja det vill jag eller nej det tänker jag inte göra. Om det blir ett nej gör vi självklart inte detta.

Ni hittar här mer information om de övningar som vi kan göra under fotograferingen. Om du har några egna idéer på övningar så är det bara roligt.

Om ni har frågor om fotograferingen får ni gärna ringa eller maila oss innan ni ska fotograferas. När vi fotograferar har vi inte samma tid att kunna prata.

På denna bild ser ni flera saker som lätt kan gå fel. Barnet kan t.ex. titta åt fel håll. Ett annat fel kan vara en nyfiken förälder som gärna vill vara nära. Eftersom vi har en lins med stor vidvinkel är det det mycket som kommer med. Vi försöker alltid be den andra föräldern att hålla sig undan men ibland smyger de sig in i alla fall.