Lite tips inför fotografering


När ni har anmält er till en fotografering hos oss kommer ni att få ett informationsbrev om vad ni bör tänka på innan fotograferingen. Här nedan följer lite fler tips och via länkarna till höger hittar ni mer värdefull information.

Vi har på oss en mask när vi fotograferar. Vissa barn tycker detta ser konstigt ut om de aldrig har sett en tidigare och kan bli ledsna. Vänj gärna ert barn genom att ha på er mask och simglasögon när ni är i bassängen. Ta med simglasögon till vanligt kurstillfälle. Titta på ditt barn hur barnet ser ut under vattnet och vilket håll barnet oftast tittar åt. Om barnet t.ex alltid tittar åt höger vid ett dyk då vet vi när vi fotograferar vilken sida vi ska ta kortet ifrån. Med simglasögonen kan även ni föräldrar titta på varandra för att se hur ni ser ut under vattnet. Det är faktiskt ganska svårt att se naturlig ut under vattnet. Om du ser ansträngd ut då är det bättre att du antingen har på dig simglasögon vid fotograferingen alternativt tittar på ditt barn istället för in i kameran. Tänk på att du och ditt barn helst inte ska ha mörka simglasögon för då syns inte era ögon. Om ditt barn är van att ha simglasögon blir det oftast inga bra bilder om du tvingar barnet att dyka utan glasögon. Barnet blundar då istället. Om ni vill ha kort utan glasögon bör ni träna på detta innan så att barnet känner sig bekväm med att simma utan simglasögon.

All fotografering är på barnets villkor så ha inte för stora förväntningar första gången ni blir fotograferade under vattnet.  Den perfekta bilden är lättare att ta med lite större barn där man kan be dem titta på fotografen under dyket. För ett mindre barn kan det krävas ett par tillfällen innan ni får en perfekt bild på både er och barnet.
En bra bild kan det ändå bli fastän inte barnet tittar in i kameran eller inte vill göra ett dyk.

Ett annat tips som vi vill ge till er vuxna och framför allt till mammorna. Tänk på vad ni har på er för badkläder. Det är tyvärr relativt ofta som vi inte bearbetar bra bilder pga att en del av ett  bröst har hamnat utanför bikinin eller att bröstvårtan syns igenom en sliten alternativt ljus bikini.

Om ni har frågor om fotograferingen får ni gärna ringa eller maila oss innan ni ska fotograferas. När vi fotograferar har vi inte samma tid att kunna prata.

Varmt Välkomna