Monthly Archives: april 2014


NUDIPARADISE TOUR 2014


NUDIPARADISE TOUR 2014 blev en väldigt trevlig och lyckad tillställning trots att vinden försökte blåsa bort oss. En väldigt internationell samling bestående av svenskar, danskar, norrmän, kanadensare och några knott gjorde sitt bästa för att finna så många nudingar som möjligt. Resulatet blev det fantastiska 31 stycken arter nudingar och 4 övriga bakgälade snäckor samt en ny registrering för Sverige, nämligen Korsrygghorning. Väldigt lyckat och nu längtar vi redan till 2015 då vi kör igen vid ungefär samma datum.

Lyckad nakensnäckshelg hos Dyk-Leif


Återigen har vi haft en lyckad Nakensnäcksworkshop hos Dyk-Leif. Hela 31 olika arter dokumenterades under helgen trots det blåsiga vädret som gjorde att vi bara kom ut till Väderöarna under lördagen. Extra roligt är att vi fann en ny art för Sverige och lyckades att återfinna den nya arten som hittades 2013. I år blev det en internationell träff med dykare från Sverige, Norge, Danmark och Kanada. Tack alla inblandade för en trevlig helg och ett stort tack till Dyk-Leif!

SM vinnare hedras


Tisdag 15 april är vi inbjudna av Göteborgs stad tillsammans med andra SM vinnare 2013. Vi ska hedras med underhållning, mat och ceremoni av staden. Känns fantastiskt kul och det ska bli spännande att träffa övriga vinnare och se vilka sporter som representeras.