Monthly Archives: april 2012


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Mängder med nakensnäckor i Smögen


Vilken underbar dykhelg vi har haft på Smögen. Solen har varit framme under nästan hela helgen, maten har varit fantastiskt god, sällskapet perfekt och mängder med nakensnäckor. Vi tjuvstartade med dykningen redan under fredagen och hittade 11 olika arter av nakensnäckor bara vid bryggan. På lördag morgon samlades vi för en god frukost innan vi gjorde första dyket till Y-brott. Lite strömt i början men det avtog på 11 meter. Andra dyket gjordes på Pesaskär och vi var nu uppe i 32 arter. Eleverna var jätteintresserade av att lära sig arta nakensnäckorna och de hjälpte till att samla. Söndagen gav oss också fint väder och vi hittade mängder med nakensnäckor men bara en ny art. Totalt fick vi 33 olika arter denna helg vilket är ett fantastiskt bra resultat. Tack Kontiki för en toppenhelg.

Leta nakensnäckor 13-15 april


Till helgen är det dags för nakensnäckskurs på Smögen igen. Det finns fortfarande ett par platser kvar så välkomna att anmäla er direkt till Kontiki Smögen.