Monthly Archives: augusti 2011


Häng med till Bahamas


Intensiv hajdykning. Hajar direkt framför kameran och upp i knät på dig. Mer närkontakt än så här går inte att få någonstans i världen. Världens hajparadis upplever du naturligtvis med kamera i händerna och till hands finns dina fotocoacher Magnus Lundgren och Klas Malmberg som också är en riktig expert på just hajar och broskfiskar.

http://www.phtravel.se/index.php/gruppresor/2013/mars/538-bahamas-hajdykning-gruppresa-dykresa-fotoresa-i-mars-2013

SM sista dagen


Idag gjorde vi alla ett nöjesdyk och det var parkamratens tur att få bestämma allt, vilken härlig känsla. Som vanligt hittar man mängder med spännande objekt så här dagen efter. Frågan är om det är tävlingsnerver eller om fiskarna känner precis som älgarna under älgjakten.

Efter en god thailunch var det då äntligen dags. Vårt mål var att vi skulle vara nöjda med våra bilder och det målet uppfylldes. Domarna gav oss en bronsmedalj i vidvinkelklassen och en totalt femte placering. Det var många bra bilder och domarna hade gjort ett bra jobb.

Nu är det slut på en underbar helg och om ett år får vi träffa alla fotografer igen. Nedan ser ni de bilder som Klas lämnade in. Dykaren och maneten fick brons i vidvinkelklassen.

SM dag 2


Vaknade till en strålande dykdag. Efter traditionell dykleiffrukost åkte vi ut mot Väderöarna. Första dyket blev ett vidvinkeldyk på Torsöflacken. Sikten var ganska dålig första 15 m men sen öppnade sig ett vackert undervattenslandskap. Många av dykparen hade valt att ta det lugnt och börja på det grunda vilket medförde lite röra i våra planer. Klas kände sig nöjd med bilderna och jag kände mig mest förvirrad efter dyket. Vi fick en härlig lunch på Väderöarna och det traditionella gruppfotot togs. Det hade blåst upp lite mer och vårt andra makrodyk på Ärholmen blev ett vågigt dyk. Mycket fisk och Klas fick några bra bilder även om det inte var på det planerade motivet. Kvällen tillbringades med att redigera bilder. Redan till middagen hade vi hittat 6 bilder som vi gillade. Det blev toppen med en timmas paus för efter middagen hittade vi några nya bilder. Efter lite smakråd lämnade vi in våra bilder och beskådade det fantastiska prisbordet.

SM har startat


Första dagen på SM i undervattensfotografering har nu passerat. Regnet öste ner när vi kom till Hamburgsund. Vi visste redan från start att det skulle bli inomskärsdykning idag. Kl 13 började allt med Victorias goda thailunch och genomgång av tävling och regler. Det var 24 glada dykare och av tävlingsnerver märkte man inget. Vi hade redan en plan att börja med makrodykning och jag visste vilka motiv jag skulle leta upp. Vi hittade det vi sökte men vi hade tyvärr blixtstrul så många av bilderna var dåligt belysta. På kvällen satt alla framför sina datorer och bearbetade bilder. Vi är nöjda med dagens resultat och har två makrobilder och två temabilder (svartvitt) som vi är nöjda med. På lördag hoppas vi på sol och två härliga dyk för att ta vidvinkelfoton och ännu bättre makrobilder.

Fotat alger åt SSDF


Har tillbringat en härlig helg hos Dyk-Leif igen. Våra underbara vänner från Jönköping var på plats för att lära känna Väderöarnas vackra vatten. På lördagen kom även Jennie och Christian vilket och vi fick många härliga skratt under dagen.

Klas behövde fota lite höstalger som ska med i SSDF marinbiologibok så det var vidvinkellinsen på för att både kunna få bra miljöbilder och bra algbilder. Vi hade blå himmel och en alldeles strålande dag. Under ytintervallet serverades Viktorias goda thaimat och Klas hoppade i för ännu ett dyk för att fota lite alger inne i hamnen.

På söndagen var vädret lite sämre men vi fick ett av våra bästa dyk någonsin på Väderöarna. Hit vill vi fler gånger.

Det är också roligt att träffa på dykgäster hos Dyk-Leif som använder våra havsskådare.

Tack alla för en underbar helg. Om några dagar är vi tillbaks igen.