Monthly Archives: december 2010


Gott Nytt År


Vi vill önska er alla ett Gott Nytt År. Den kalla vintern har gjort att isen redan ligger och vårt traditionella nyårsdyk (kl 12:00 på dan) fick ställas in.

Vi ser framemot ett underbart 2011 och det som sker redan i början av året är vår utställning på Scandinavian Photo och lanseringen av vår nya e-handel.

Klas på P3 tisdag 4 januari


På tisdag ska Klas återigen bege sig till Radio & TV huset i Göteborg och medverka i Christers program som pågår mellan 15:00-16:00 tisdag 4 januari 2011. Självklart blir det hajsnack.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3130&grupp=5760

Bok om Bohuslän


Nu har årsboken om Bohuslän kommit ut. Ett kapitel heter ”en djupdykning bland salta läckerheter” som Kennet Lundin har skrivit. I detta kapitel finns Klas bild på Islandsmusslan med. Det står att den ska vara god men att man ser den sällan i fiskdiskarna. Jag vet inte riktigt om jag håller med. När vi tog upp den när vi dök i Norge var det ingen höjdare, men det kanske berodde på kocken.

Vad gör hajarna i Egypten nu??


Det har varit tyst i media angående hajattacken i Egypten för cirka två veckor sedan. Vad detta beror på är svårt att veta men Klas teorier är att de badande och snorklande människorna tar det lugnt och inte utmanar ödet genom att simma långt ifrån revet. Hajarna har nog tappat intresset av att vara nära revet och simmar sannolikt på andra ställen just nu eftersom de inte får någon stimulering och mat längre. Låt oss hoppas att lugnet består!

Nu har dom funnit hajen!?!


Senaste inlägget i hajdebatten är att en turist på 65 år har fotograferat just den hajen som har attackerat människorna. Ett intressant inlägg där man då undrar hur bra minnesbild och fotografiskt seende en människa under attack har…

Hajarna lever fortfarande farligt i Egypten och allt tyder på att det pågår en slakt av hajar, tyvärr.